Het Aambeeld

Omgeving

Wandelen

Rondom Kasteel Tongelaar, over het Kattepedje richting de Staatsbossen van Sint Anthonis, via ’t Muurke naar de Molenheide van Sint Hubert, door het UNESCO Maasheggengebied…er zijn zoveel aanraders en heerlijke wandelpaden in deze omgeving en in het hele Land van Cuijk!
Wandelroutes zijn aanwezig in je woning en op deze website vind je nog veel meer informatie en routes.
Voor (jonge) kinderen zijn er leuke puzzelspeurtochten en kabouter- of ganzenpaden, bijvoorbeeld bij De Barendonk, bij Kasteel Tongelaar, in Overloon en bij Natuurpoort De Heksenboom in Sint Anthonis.  
Ben je het  Pieterpad of het Maas- en Peelliniepad aan het wandelen, dan bieden wij een haal- en brengservice. Ook voor de 4-daagse van Nijmegen is onze vakantiewoning een fijne basis. Station Cuijk ligt op 10 kilometer afstand en de trein brengt je in 10 minuten naar Nijmegen. ’s Avonds terug in Wanroij ben je weg uit de drukte, kun je heerlijk relaxen in onze tuin of zelfs een 4-daagse massage boeken bij de lokale fysiotherapeut. 

Fietsen

Wielrennen, mountainbiken, relaxte fietstochten; alles is hier mogelijk. Er zijn prachtige lange en korte fietstochten te maken in de omgeving. Kies een van onze fietsroutes of ga op eigen houtje op avontuur.  Volg bijvoorbeeld de 47 km lange Watertappuntenroute door de gemeente Sint Anthonis vanaf het Giesenplein in Wanroij, of de 24 km lange Benkskesroute vanaf de kerk. Deze en andere fietsroutes vind je op de website van Natuurlijk Sint Anthonis.
Wil je grensoverschrijdend fietsen? Ook dan zit je in deze Duits-Nederlandse grensregio goed. Check Dynamic Borders
voor mooie fiets- én wandelroutes. 
Neem je eigen fiets mee (we hebben veilige stalling en afspoelmogelijkheid voor mtb’s en wielrenfietsen) of huur (kinder)fietsen bij ons.

Zwemmen & wellness

Binnenzwembaden Goch Ness (in Duitsland), subtropisch zwemparadijs Heijderbos (Center Parcs), en de zwembaden in Cuijk, Gennep of Uden zijn een leuk dagje uit.
Sauna’s en wellness vind je op de Wellnessboot in Mill en bij Goch Ness (Duitsland).
In open water zwemmen kan bij De Kuilen in Mill, de Radioplassen in Stevensbeek en in de Kraaijenbergse Plassen rondom Linden. Het strandje bij Beers is een aanrader!
Bij recreatiepark De Bergen in Wanroij en Hemelrijk in Volkel vind je ook heerlijke zwemmeren.

Speeltuinen, dierentuinen en pretparken

Op een steenworp afstand ligt Avonturenpark De Bergen in Wanroij. Hier kun je ponyritjes maken, midgetgolfen op een Adventurebaan, scheuren met electrocrossmotoren, en bij minder goed weer spelen in de grote binnenspeeltuin. Ook kun je er in de zomer lekker afkoelen in het zwemmeer met ligweide en zandstrand, of spelen in de buitenspeeltuin. 
Iets verderop vind je onder andere Billy Bird Hemelrijk in Volkel, het Klimpark in Uden, speeltuin D’n Uilweg in Mill, speeltuin Gewoon Buiten in Overloon (naast het Oorlogsmuseum), Amusementspark Tivoli in Berg en Dal, Avonturenbos Stekkenberg in Groesbeek, Speelboerderij Hullie in Uden en Aardbeienland in Horst.
Een aanrader is speelbos De Boskoel in Bergen, op een half uur rijden. Je zit hier middenin Nationaal Park de Maasduinen, kunt heerlijk wandelen rondom en via een brug of trekpontje over het Reindersmeer (leuk voor kinderen!), en ga zeker even naar het bezoekerscentrum De Maasduinen (mét voelmuur en geurdozen) met Bosbrasserie In de Sluis. 
Dol op dieren? Ga op expeditie door het ZooParc in Overloon, ontdek Dierenrijk in Nuenen, Dierenpark Zie-Zoo in Volkel of de Vlindertuin in Gemert.
Wat verder weg: Attractiepark Toverland in Sevenum, Boerderij-belevenisoase Irrland in Kevelaer (Duitsland), en de Efteling in Kaatsheuvel.
Of leef je uit en ga springen bij Jump XL in Horst, Jumpsquare in Veghel of The Portal Action House in Sevenum.

Andere uitstapjes

Een aanrader is het Oorlogsmuseum Overloon, waar je doorheen kunt fietsen! en wat je leuk kunt combineren met de naastgelegen speeltuin en na afloop een lekker ijsje bij de bekende ijssalon Clevers. Of ga naar een voorstelling in het Openluchttheater in dezelfde plaats.
Andere musea vind je in Cuijk (Museum Ceuclum), Beers (Nationaal Veeteelt Museum), Berg en Dal (het Afrika Museum), Heilig Landstichting (Museumpark Orientalis) en Nijmegen ( oa Ervaringsmuseum MuZIEum, Het Valkhof en het Nationaal Fietsmuseum Velorama).
Bezoek de Tuinen van Appeltern, Outlet Roermond, of leuke en mooie steden als Grave, Nijmegen, Den Bosch. Ook kun je kanovaren door de Verborgen Raamvallei, Suppen of een zeilboot huren bij de Kraaijenbergse plassen. Teveel om op te noemen. Kijk voor meer informatie, adressen, tips & agenda op de website Land van Cuijk
Of bezoek voor meer informatie, routes en folders het Toeristisch Ontmoetingspunt (tevens boerderijwinkel met biologische streekproducten) in Wanroij, ’t Boerenwinkeltje op de Verlorenhoek.

Eten & drinken

Op korte loopafstand vind je in Wanroij snackbar ’t Hapje, restaurant ’t Raadhuis en Chinees restaurant Ho Wah. In de verderop gelegen dorpen Sint Anthonis, Mill, Cuijk, Overloon en Boxmeer vind je veel verschillende eetgelegenheden. Klik hier voor adressen. Onze aanraders zijn brasserie ZUSS in Boxmeer, ’t Genot in Vierlingsbeek en IJssalon Clevers in Overloon, of IJs & Spijs in Haps. 
Restaurant de Heksenboom heeft een leuke speeltuin naast de deur en vanuit hier wandel of fiets je direct de Staatsbossen van Sint Anthonis in. 
Blijf je liever ’thuis’, dan kun je eten laten bezorgen door ’t Raadhuis of pizzeria Delfino in Mill. Of bereid zelf een eenvoudige maaltijd of heerlijke BBQ. Onze Weber houtskoolBBQ staat tot je beschikking en een goede slager, grote supermarkt en bakkerij vind je in het dorp zelf. 

Foto's